söndag 20 oktober 2013

Höstmys

Nu är den äntligen färdig, min poncho. 
Det tog otaliga timmar arbete och 17 nystan garn (Drops Nepal), men jag är nöjd. Den kommer helt klart att bli höstens favoritplagg. Jag är lite sugen på att sticka en till, men med mindre mängd flätor. Det enda som gör mig tveksam är allt arbete som måste läggas ner innan jag kan njuta av det färdiga resultatet.
Det var inget arbete man stickade medan man såg på TV. Det gällde att följa mönstret HELA tiden
Det känns skönt att dra på sig ponchon i höstkylan.
Igår var vi ute i trädgården och räfsade löv, men idag har det duggregnat hela dagen så jag har suttit ett bra tag framför braskaminen och stickat på en mössa. Jag använder två olika garner: Sandnes Alpakka och Kitten mohair. 
Min guddotter är på besök och vi tog vår vana trogen en långpromenad i eftermiddags trots vädret. Innan promenaden besökte vi Vandalorum och utställningen OUT TO SEA: The Plastic Garbage Project. Tankeväckande. Jag blev så glad när jag där kom på att vi alla kan bidra genom att ateranvända och välja material med omsorg. Häromveckan mötte jag en tjej på stan som hade på sig en bekant mössa. Det var en mössa som jag stickade ett par år sedan och lämnade vid senaste flytten till klädinsamlingen. Det är återanvändning i en liten skala. 

En ny mössa under tillverkning.
Välförtjänt fika efter promenaden
Jag har några andra stickade accessoarer som håller mina axlar varma under kommande vinter
Axelvärmare/liten poncho Viola

Hitchiker vilket jag avmaskade med  Louisa HardingsGrace Hand Beaded (mjukt, enfärgat garn med små glaspärlor)

2 kommentarer:

linda sa...

myyys! vad fin ponchon blev!!

Anonym sa...

Vilken fin poncho! var får jag tag i mönstret?
Ulla G